JFK arhitekturno oblikovanje arhitekturno oblikovanje

oblikovanje prostora in notranje opremeoblikovanje pohištva ter industrijsko oblikovanjegrafično oblikovanjevizualizacije in multimedijske rešitvekonceptualno oblikovanje
Stiska IIPikASvinoLOVKAINtegRAL
  informacije o podjetju  povezave
Kuhinjska armatura "INtegRAL"

• projekt
Osnovna ideja in vodilo pri oblikovanju kuhinjske armature je združitev oziroma integracija dveh osnovnih prvin klasične armature, to sta prijemalna ročica ter izlivna cev.
S tem zminimaliziramo samo obliko skoraj do minimuma, saj rokujemo samo z enim elementom armature. Prijemalna ročica je hkrati izlivna cev in obratno. Takšen koncept omogoča precejšnjo svobodo pri oblikovanju armatur in družine armatur za moderne interierje pa verjetno tudi za uporabo v industriji.

Armatura je vrtljiva v sami osnovi, kjer je pritrjena na korito in omogoča premik armature levo – desno. S premikom armature gor ali dol, se armatura zaradi posebne lege kartuše spremeni v prijemalno ročico ter odpira ali zapira dotok vode. Sama konzola pa ima dvojno oziroma obodno cev, ki z vrtenjem po vzdolžni osi in samo pritrditvijo na kartušo omogoča temperiranje vode, brez da bi se curek usmeril drugam.

INtegRAL